Finn beste forbrukslån på nett

Å finne markedets beste forbrukslån kan være en utfordring, og det gjelder å vite akkurat hva man burde lete etter. Verdien av et forbrukslån påvirkes blant annet av tilgjengelig lånesum, nedbetalingstid, rentenivå og muligheten for betalingsutsettelse. Som en del av vurderingen bør også behandlingstiden inkluderes, samt muligheten for å signere lånepapirene elektronisk via BankID.

Flere titalls banker og finansinstitusjoner tilbyr i dag forbrukslån på det norske markedet, og vi har tatt en nærmere titt på flere av de. Resultatet er en liste med det vi mener er noen av Norges beste forbrukslån. Du finner også en god liste over de beste lånene her: Forbrukslån.no – Topp forbrukslån

# Bank Norwegian

Bank Norwegian har på kort tid etablert seg som en av de mest populære tilbyderne av forbrukslån. Banken var tidlig ute med integrering av BankID slik at du som kunde kan signere lånedokumentet elektronisk. I skrivende stund tilbyr de forbrukslån med beløp opp til 600 000 kroner (som er markedets høyeste beløp) og nedbetaling på 15 år. De er kjent for å behandle søknadene hurtig og anbefales derfor spesielt i tilfeller der man trenger pengene utbetalt raskt.

Rentenivået er også svært konkurransedyktig, avhengig av kredittverdigheten til den som søker om lån. Bank Norwegian tilbyr nemlig i skrivende stund netto renter på forbrukslån helt ned mot 8,99 prosent (9,59 prosent eff. rente).

# 2 yA Bank

yA bank ble startet i 2006, og kan i dag skilte med over 150 000 kunder innen det norske privatmarkedet for banktjenester. De fokuserer i stor grad virksomheten på forbrukslån, kredittkort og refinansiering av eksisterende gjeld.

I skrivende stund tilbyr yA forbrukslån med nominelle renter fra 8,95 prosent (9,52 eff. rente), der den endelige satsen avgjøres av søkerens kredittverdighet. Hos yA kan du låne mellom 25 000 og 500 000 kroner med inntil 15 års nedbetaling. I tillegg kan du søke om inntil 3 års avdragsfrihet dersom du skulle få problemer med å innfri gjeldsforpliktelsene.

Andre fordeler med yA bank er den elektroniske søkeprosessen, og forbrukskalkulatoren de tilbyr på hjemmesiden. Kalkulatoren gjør det enklere å budsjettere rentekostnadene, som er et viktig steg før man søker om forbrukslån.

# 3 Lendo

Lendo er teknisk sett ikke en långiver, men defineres som en finansagent etter det norske lovverket. Selskapet har spesialisert seg på elektronisk videreformidling av lån, og kan i grove trekk sammenlignes med en auksjonsside for finansielle produkter. Når du søker om forbrukslån hos Lendo, vil de videreformidle søknaden til en rekke banker og finansforetak med håp om å skaffe deg et konkurransedyktig tilbud. Rentenivået hos bankene varierer veldig og det kan være mye penger å spare på denne måten. I skrivende stund opplyser Lendo at søkere kan motta lån med nominelle renter helt ned mot 6,99 prosent. Som i alle tilfeller avhenger det endelige rentenivået av søkerens kredittverdighet, og den risikoen banken påtar seg.

Lendo er et fint verktøy for de som ønsker å spare tid og penger på søknaden om lån. Fordelen er at du slipper å fylle ut en individuell søknad på egenhånd; en prosess som ofte krever mye tid. For det andre øker du sjansen for å motta et tilbud om lavere renter da bankene må konkurrere mot hverandre om ditt kundeforhold. Den eneste ulempen er tiden det tar fra man søker fram til lånet innvilges. Erfaring viser nemlig at det kan ta litt ekstra tid før lånet utbetales når man bruker Lendo.

Annet verdt å vite om beste lån uten sikkerhet

Et forbrukslån leveres uten sikkerhet og det betyr at banken ikke vil kreve pant i noen av dine personlige eiendeler. I bytte mot noe høyere renter (sammenlignet med sikre lån) kan du benytte pengene til hva du selv ønsker. Bruker du pengene fornuftig kan det være stor glede for hele familien, enten det gjelder forhåndsfinansiering av en velfortjent ferie eller oppussing av hjemmet. Forbrukslån er en døråpner og noe tusenvis av nordmenn benytter seg av hvert år.

Når du leter etter markedets beste forbrukslån er det heller ikke verdt å se seg blind på rentenivået. Noen banker tilbyr kundene sine fordeler utover lave renter, som ofte oppveier potensielle kostnadsbesparelser. Ta muligheten for avdragsfrihet som et eksempel. Klarer man ikke å innfri lånets forpliktelser som avtalt kan det være en stor fordel å søke om avdragsfrihet.

I noen tilfeller er det også viktig at pengene utbetales så hurtig som mulig, og da bør man alltid velge en bank med elektronisk søkeprosess. Sørg for at de tilbyr signering via BankID, og automatisk kredittsjekk. Flere norske banker henger nemlig langt etter på den teknologiske utviklingen og det kan sakke ned på utbetalingstiden med flere dager (om ikke uker) i noen tilfeller.