Danske Bank

Danske Bank har de seneste årene vokst betraktelig og tatt betydelige markedsandeler på det norske markedet. Banken tilbyr et bredt utvalg av låneprodukter, primært innen bolig- og billån, men de tilbyr også usikret kreditt gjennom flere typer kredittkort.

Forbrukslån gjennom Danske Bank

Danske Bank tilbyr ikke usikrede forbrukslån i tradisjonell forstand, men de gir muligheten for en kontokreditt hvis du har en lønnskonto i banken, der det ikke stilles krav om sikkerhet for kredittrammen. Dette er imidlertid en relativt kostbar form for kreditt, der du i tillegg til renter på den delen av kreditten du til enhver tid har benyttet, også må betale en flat avgift på 2,50% av den totale kredittrammen, hvert kvartal, bare for å ha tilgang til kontokreditten. Har du en kontokreditt på beskjedne 20.000kr. Betaler du med andre ord 2.000kr. I året i gebyr på denne.

Kredittkort fra Danske Bank

Banken tilbyr flere typer kredittkort som en del av deres kundeprogrammer, men disse krever at du er kunde i banken fra før og benytter deg av andre av bankens tjenester, som lønnskonto og boliglån. Danske Bank tilbyr også kredittkortet 365 MasterCard som er tilgjengelig for alle, også de som ikke er kunder i banken fra før.

365 MasterCard er i det store og hele et gebyrfritt kort, uten årsavgift eller gebyr ved bruk. Tar du ut kontanter i en minibank, påløper det dog et gebyr på 40kr. + 2% av beløpet, hvilket fort kan gjøre kortet kostbart å bruke når man er på ferie i utlandet og gjerne ønsker å benytte kontanter i større grad. Kortet tilbyr, som de fleste andre kredittkort på markedet, flere former for bonus/kickback. Du får blant annet 3,65% cashback på alle Esso-stasjoner i Norge, i tillegg til 34 øre per liter drivstoff du handler. På alle andre bensinstasjoner, i både Norge og utlandet, får du en fast cashback på 2%.